Lid worden?

Wat is LMK?

LMK , het Loemeks Muziek Kollektief, is het instaporkest van Koninklijke Fanfare de Eendracht uit Onze-Lieve-Vrouw Lombeek (Loemek). Wij zijn een orkest voor beginnende muzikanten van alle leeftijden, onder leiding van Koen Devits. Ons doel is samen muziek maken en ons terwijl amuseren. Momenteel zijn we met een dertigtal muzikanten die heel wat verschillende instrumenten bespelen: dwarsfluit en piccolo, (bas)klarinet, saxofoon (sopraan, alt, tenor), trompet, euphonium, hoorn, bastuba, trombone, slagwerk, piano, basgitaar,… Voor elk wat wils dus!

Het Loemeks Muziek Kollektief is de perfecte aanloop om te starten bij de fanfare. De waarde van samen muziek maken wordt vaak onderschat. Niet alleen is het leuk om te doen, tijdens de repetitie zijn we volop aan het multitasken: 1. Lezen van onze partituur. 2. De muziek spelen op ons instrument. 3. Luisteren naar elkaar/samenwerken. Nog niet overtuigd? Kom dan eens luisteren naar een repetitie.Wij repeteren elke woensdagavond in de Lombeekkring van 19u tot 20u. Je kan ook altijd contact opnemen met onze dirigent Koen Devits.

Regelmatig laten we zien wat we kunnen tijdens een optreden. In de zomer organiseren we een muziekkamp, waarin we een aantal nieuwe stukken onder de knie krijgen gecombineerd met tal van leuke activiteiten. Natuurlijk sluiten we de muzikale week af met een concert voor ouders en sympathisanten.

Voor wie?

Het instaporkest is er voor alle jongeren en volwassenen met interesse voor muziek! Wil je ook muziek maken in groepsverband, dan ben je bij LMK op de juiste plaats. iedereen kan bij ons terecht, van beginneling tot iets meer ervaren muzikant.

Al muzikant?

Volg je een muziekopleiding aan een academie of privéles? In dat geval kan je meteen starten in ons instaporkest.

De volgende instrumenten zijn van harte welkom:

  • Houtblazers: klarinet, saxofoon, hobo, dwarsfluit en fagot
  • Koperblazers: trompet, bugel, trombone, hoorn, euphonium, bariton en bastuba
  • Slagwerk: drums, melodisch slagwerk, percussie

Speel je nog een ander instrument? Aarzel niet om ons te contacteren en dan kijken we wat de mogelijkheden zijn!

Als je al veel muziekervaring hebt, kan je eventueel ook meteen aansluiten bij de Koninklijke Fanfare De Eendracht. Stuur ons gerust een berichtje!

1 adres:  instaporkestlmk@gmail.com!

Nog geen muzikant?

Zou jij graag een instrument kunnen bespelen en daarna bij het orkest komen? Dat kan! Alles begint met het leren lezen van het muzikaal schrift tijdens de lessen notenleer. Daarom bieden wij gratis notenleerlessen aan op zaterdag.

Heb je in het verleden al notenleer gevolgd? Zou je dit graag eens opfrissen of je verder verdiepen? Geen probleem, we bekijken wat jouw niveau is en pikken hier op in. Je kan dan aansluiten bij het tweede, derde of vierde jaar.

De notenleerlessen worden gegeven door onze deskundige leraar en dirigent Koen Devits. Je kan hem altijd contacteren bij vragen (o.a. in welk jaar starten?)

Na een half jaar starten we al met een instrument. De fanfare stelt gratis een instrument ter beschikking. De instrumentlessen worden gegeven door onze eigen leerkrachten. Momenteel bieden we volgende instrumenten aan: saxofoon, klarinet, trompet, dwarsfluit, hobo en slagwerk. Wil je een ander instrument bespelen? Vraag het ons gerust en wij bekijken wat de mogelijkheden zijn.

 

Als je de basis van het instrument voldoende onder de knie hebt, kan je instappen bij LMK. En als het musiceren in het instaporkest heel goed gaat, kan je dit ook combineren met de fanfare. Hebben we trouwens al gezegd dat dit allemaal gratis is?

Voor meer informatie, kan je een mailtje sturen naar instaporkestlmk@gmail.com of onderstaand contactformulier invullen.

Je kan ook altijd eens langskomen om eens naar ons te luisteren of zelfs meteen mee te spelen: we repeteren elke woensdag van 19u tot 20u in de Lombeekkring te Onze-Lieve-Vrouw Lombeek.

 

Een gedachte over “Lid worden?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: